Over Ons

BeYourself is een Initiatief van de kinderraad uit 
Zaandam-zuid, Irene Timmerman, Carline de Boer in samenwerking met Doby van den Eijkhof (kinderombudsman). Naar aanleiding van het succesvolle jeugddebat in Zaandam-zuid, waar raadsleden van verschillende partijen bij aanwezig waren, o.a. de Kinderombudsman van Zaanstad en de projectleider van MAAK Zaanstad. De kinderen hebben hun mening hebben gegeven over de onderwerpen: discriminatie, respect en veiligheid in de wijk. Uit het debat kwam dat:

De Kinderraad van Zaandam Zuid een cultuurfestival wil organiseren, de eerste editie is op 27 oktober in Zaandam-zuid.. Het is een festival voor jong en oud, waar alle verschillende culturen met elkaar in contact komen. Dit vanuit het perspectief van “de Inclusieve stad”, waarin niemand wordt uitgesloten. Door elkaar op het festival te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan versterkt de sociale cohesie van de wijk Zaandam Zuid en zal er meer onderling begrip en respect ontstaan waardoor kinderen zich veiliger voelen.

Daarnaast was het idee van de Kinderraad om op het festival aan iedereen een podium te bieden om zijn of haar talenten te laten zien i.c.m. met een cultuurmarkt (hapjes, drankjes en een informatiemarkt bemenst door o.a. het sociaal wijkteam, Marokkaanse werkgroep en de Kinderombudsman).
Het open podium geeft de ruimte aan een ieder om zijn eigen identiteit te profileren. Dit kan bestaan uit zang, dans, stand-up comedy, voordracht en bijvoorbeeld sportacts; dit alles in overleg en binnen de vastgestelde normen en waarden. Wij werken vanuit de gedachte dat het verbind als je trots bent op het talent uit jouw buurt of plaats.

Facebook

Op Facebook zijn wij natuurlijk ook te vinden. Hier delen wij informatie over de events en kun je makkelijk vragen stellen over bijv. het open podium, de cultuurmarkt, vragen over de inschrijving, noem maar op.

Instagram

Wij zijn ook te vinden op Instagram.

Youtube

Wij hebben een kanaal op Youtube waarop wij video's van het event met jullie delen. Mocht je zelf een filmpje hebben gemaakt op een van de events, dan kun je deze met ons delen en kunnen wij het op ons kanaal zetten

Close Menu